Heroimage
Heroimage

Helgekurs med Ingrid Thortveit

lør. 24. - søn. 25. september 2022

Bærum malerklubb

Kl. 10:00-15:00
Tema: «Hvordan male fotografiportrett med levende penseldrag»

Ikke medlem i Bærum malerklubb enda? Dette kurset kan du delta på uten å være medlem.
Les mer under Påmelding nedenfor.

Om Ingrid

Ingrid er en figurativ kunstner, opprinnelig fra Kristiansand. Etter å ha bodd 10 år i utlandet og jobbet som kunstner, er hun nå bosatt i Oslo.

Hun har tidligere studert fulltid ved den figurative kunstskolen The Florence Academy of Art, og hun underviste også ett år ved skolen da hun bodde i Firenze i Italia. Dette blir regnet å være Europas beste og mest prestisjetunge kunstakademier.

I mellom en rekke utstillinger i både inn-og utland, holder hun også malekurs. Thortveit har holdt flere malekurs i perioden da hun bodde i Kristiansand, og også undervist ved Token Studio og LARA (London Atelier of Representational Art) i London.

Etter at hun kom tilbake til Norge, reiser hun rundt til ulike maleklubber og holder kurs, mest ved OMK Oslo Malerklubb på Frogner.

Ingrid underviser blandt annet portrett, akt og stilleben! Holder korrigering og foredrag.

Om kurset

På dette kurset skal hver deltaker ta med sitt fotografi av et portrett de ønsker å male, eller jobbe med foto som Ingrid tar med.

Vi jobber med tredimensjonalitet, linjer, skygge og lys første dagen.

Vi skal blande farger ut fra Zorn paletten etter den svenske maleren Anders Zorn. Han brukte bare fargene sort, hvitt, okergult og rødt, hvor vi får frem alle fargene i nøytrale toner.

Dag 2 blir det fokus på penseldrag og tekstur, og hvordan gi maleriet personlig preg. Det blir også en introduksjon i hvordan man kan bruke palettkniv på portrettmaleriet.

Kurset er for både nybegynner og viderekommen. Kanskje du vil starte helt fra begynnelsen? Eller kanskje du allerede har et portrettmaleri du ønsker hjelp til å få ferdig? Alle velkommen og alle vil lære mye.

Velkommen til en inspirerende kurshelg!

no.ingridthortveit.com
Facebook
Instagram


Materialer

  • Lerrett (30x40 cm eller 40x50 cm)
  • Maling (rå umbra, sort, hvit, cadmium rød og okergul)
  • Pensler, mellomstore.
  • Mellomstor palettkniv
  • Retarder om akrylmaling
  • Linolje og palettkopp om oljemaling
  • Ren palett
  • Tørkepapir
  • Lunsj
  • Kaffekopp

Påmelding

Påmeldingen til kurs i Bærum malerklubb er bindende fra det tidspunktet du melder deg på. Du mottar en elektronisk kvittering. Faktura for medlemskontingent sendes ut separat. Vilkår for påmelding og avbestilling.

Hvis du ikke er medlem og ønsker å delta på et av våre helgekurs, kan vi tilby deg et prøvemedlemskap. Det vil si at du ikke trenger å bestemme deg for om du ønsker å bli medlem før etter kurset. For å delta på andre aktiviteter i Bærum Malerklubb må du være medlem og betale en årlig medlemskontigent. Les mer om hva vi kan tilby våre medlemmer.