Heroimage
Heroimage

Plastelinabrann og skyldklump i magen

lør. 15. - søn. 16. april 2023

Folkets Hus, Amfiet

Mamma gråter, pappa er syk, verden virker håpløs og alt er Lilos skyld. 

Det er flere år siden Lilos bror døde i en plastelinabrann. Broren har etterlatt seg store hull og hullene har Lilo fylt med skyldfølelse. 
Vi følger Lilo inn i et absurd drømmeunivers, der en grevling biter henne i leggen og hun plutselig må konkurrere mot regjerende verdensmester i plastelina. X-man-revolution er botansvarlig og hun må hoppe fra broer og krabber inn i hvaler med søppel i magen. I drømmen blir Lilo nødt til å ta et oppgjør med skyldklumpen som har lagt seg i magen. 
Lilo må hoppe, på nytt og på nytt, helt til Lilo skjønner, at det ikke var Lilos skyld.

«Plastelinabrann og skyldklump i magen» er en fantasifull og humoristisk reise igjennom en drømmeverden, med tilpassa skuespillertekniske utfordringer for erfarne og mindre erfarne amatørskuespillere, med en alvorlig undertone om et barns skyldfølelse.

Forestillingen er en del av et større prosjekt hvor 8 organisasjoner i Norge, Sverige og Finland samarbeider om å lage flere og bedre teatertekster for barn og ungdom i alderen 9 - 15 år.

Hovedinstruktør i Strømmen barne- og ungdomsteater, Maria Petronella Muri Nygren fikk jobben som Norges dramatiker-representant, og fikk ta med seg de som ville på et frivillig tekstutviklingsprosjekt. Teksten er altså utviklet i samarbeid med flere av barna i teateret.
Teksten er nå oversatt til svensk og finsk-svensk, og spilles i 2023 på 2 plasser i Sverige, 3 i Norge og 1 i Finland.

De fleste av ungdommene som bidro til teksten er nå å se på scenen.

 

Anbefalt aldersgrense: 8 år

Forestillingen spilles i Amfiet på Folkets Hus på Strømmen

Varighet: 1 time

Kafeen åpner 30 minutter før forestilling