Heroimage
Heroimage

Helgekurs med Ingrid Thortveit - Tema Anders Zorn

Sat 21. - Sun 22. September 2024

Registration closes on Friday 6. September 2024 12:00

Bærum malerklubb

Find tickets

21. og 22. september
Kl. 18:00-21:00
Tema: "Anders Zorn"

Om Ingrid

Ingrid er en figurativ kunstner, opprinnelig fra Kristiansand. Etter å ha bodd 10 år i utlandet og jobbet som kunstner, er hun nå bosatt i Oslo.

Hun har tidligere studert fulltid ved den figurative kunstskolen The Florence Academy of Art, og hun underviste også ett år ved skolen da hun bodde i Firenze i Italia. Dette blir regnet å være Europas beste og mest prestisjetunge kunstakademier.

I mellom en rekke utstillinger i både inn- og utland, holder hun også malekurs. Thortveit har holdt flere malekurs i perioden da hun bodde i Kristiansand, og også undervist ved Token Studio og LARA (London Atelier of Representational Art) i London.

www.ingridthortveit.com
Facebook
Instagram

Om kurset

Anders Zorn har vært en inspirasjon for Ingrid Thortveit i flere år. Han var en svensk kunstmaler som levde på 18-1900 tallet. På dette kurset lar vi oss inspirere av hans verker.

Elevene velger selv hvilket bilde de ønsker å ta utgangspunkt i. Eller du kan jobbe med noe av det det Ingrid har som demonstrasjon. Det er ofte gjennom å kopiere andre kunstnere at man lærer mest. Det skal vi gjøre på dette kurset.

Ingrid vil guide deg gjennom mesterens faser i maleriet. Hun maler selv en demo, og går rundt og gir konstruktive tilbakemeldinger. Vi begynner med å lage en skisse med kull direkte på lerret, deretter fortsetter vi med "undermaleri". Videre utover skal vi jobbe med farger, skygge, lys og plan. Anders Zorn var en mester på levende penselstrøk, og mye av kurset vil dreie seg om nettopp det. Her kommer du til å fenges av de spennende, livlige og saftige penseldragene til den svenske kunstneren, og du vil lære mye.

Vi skal også mot slutten sette personlig preg på hans uttrykk for de som ønsker det. Dette er kurset for deg som ønsker å løse opp, og bli mer malerisk.

Materialer

Lerret: minimum 50 x 60 cm
Mellomstore-store pensler (str. Bredde på bust: alt mellom 0,5 cm-1,5cm)
Mellomstor palettkniv
Palettkopp til linolje om bruker oljemaling
Maling(akryl eller olje): Raw umber, rød(cadmium), hvit(eks. titanium), sort(helst elfenben/ivroy) ultramarine blått og okergul
Palett
Kullstifter
Linolje om bruker oljemaling
Foto av Anders Zorn bilde du ønsker å male, men jeg tar med litt ulikt dere kan bruke

Påmelding

Påmeldingen til kurs i Bærum malerklubb er bindende fra det tidspunktet du melder deg på. Du mottar en elektronisk kvittering. Faktura for medlemskontingent sendes ut separat. Vilkår for påmelding og avbestilling.