Påmelding stenger fredag 3. mai 2024 16:00
Heroimage
Heroimage

NPF Grunnkurs - 12/5

søn. 12. mai 2024

Klubbhuset, Njørd ro- og kajakklubb

Finn billetter

Har du lyst å gjennomføre grunnkurs? Njørd Ro- og Kajakklubb arrangerer NPF Grunnkurs Hav

Kurset er forbeholdt medlemmer av Njørd Ro- og Kajakklubb og arrangeres for aktive padlere som ønsker å gjennomføre grunnkurset. Målet er å bruke tirsdagspadlinger til øvelse og avslutte med en tur søndag 12 mai. Forutsetningen for å delta er at man kan stille på to av tre tirsdagspadlinger før dagsturen 12 mai slik at man får øvd før vi padler tur og gjennomfører siste del av kurset. Dato for tirsdagspadlingene er 23 april, 30 april og 7 mai.

En viktig del av kurset er viet til sikkerhet. Det betyr i praksis at vi skal oppleve og mestre hvordan det føles når kajakken kantrer, og vi skal øve oss på redning av kantret padler. Som på alle våre kurs setter vi av tid til lek og moro.

Du kan låne nødvendig utstyr av oss. Vi anbefaler at du har med håndkle, varme klær, og lue tilpasset dagens værvarsel. Har du eget utstyr anbefaler vi at du bruker det.

En viktig del av kurset er viet til sikkerhet. Det betyr i praksis at vi skal få oppleve hvordan det føles når kajakken kantrer, og vi skal øve oss på redning av kantret padler. Som på alle våre kurs setter vi tid til lek og moro. Når kurset er gjennomført kvalifiserer dette til NPF grunnkurs. Et oblat blir delt ut etter endt kurs av kursinstruktør.

Du kan låne nødvendig utstyr av oss. Det vi anbefaler du har med selv er håndkle, varme klær, og lue tilpasset dagens værvarsel. Har du eget utstyr anbefaler vi at du bruker det på kurset.

Hvordan legger vi opp kurset?

Tirsdagspadlinger: Introduksjon til padling, utstyr og redningsteknikker, ombord- og ilandstigning, forskjellige åretak, lek og moro. Dette deler vi i to økter slik at man kan delta på to av de tre nevnte tirsdagspadlingene.

Søndag 12 mai er dagen for dagstur, en tur med varighet på ca 6 timer hvor vi planlegger tur, vurderer vær og vind, jobber med enkel navigasjon, sjømannskap og sporløs ferdsel.

Når kurset er gjennomført kvalifiserer dette til NPF Grunnkurs Hav. Et oblat blir delt ut etter endt kurs av kursinstruktør.


Forberedelser

Når du er påmeldt vil du få mer detaljert informasjon om gjennomføring og pakkelister. Husk at du kan låne våtdrakt, vest og spruttrekk i tillegg til båt og åre. Dersom du har noe utstyr selv så bruker du selvfølgelig ditt eget.

Hjertelig velkommen til et lærerikt kurs om hvordan bli en trygg padler.

Ta gjerne kontakt med en av instruktørene om det er noe du lurer på.

  • Nina, 99703440, nina@fraczak.no
  • Jon, 40011450, jon@fraczak.no

Link til påmelding