Heroimage
Heroimage

Klubbtur til Vær- og Bulandet

Fri 16. - Sun 18. August 2024

Registration closes on Friday 2. August 2024 20:00

Bulandsferie

Find tickets

-- TUREN ER FULLTEGNET! --

Vær- og Bulandet er ei «padleperle» som ligger helt vest i havet i Askvoll kommune i Sunnfjord. Selv om det ligger helt ute i havet, så er det svært fint å padle der uansett vær hvor de mange små øyene og holmene skjermer godt uansett vindretning. Det hender også at det er flatt hav!

Fysisk og teknisk vanskelighet

Turen passer for de som har grunnleggende kurs og som mestrer kamerat-redning. Vi legger opp til at vi padler samlet alle dagene vi er på vannet, men hvis det byr seg muligheter vil vi vurdere avstikkere for de som ønsker å utfordre seg. Dette er selvsagt avhengig av gruppen, vær og risikovurderinger som gjøres på stedet. Ha derfor med hjelm og annet nødvendig utstyr.

Vi planlegger å bruke dagene ute, så turer på 6 timer bør påregnes. Det er forventet at man er i god nok form til å klare å padle 15-20 km i rolig tempo og at man kan pakke egen kajakk med nødvendig utstyr. Det legges opp til kortere pauser på vannet og minst én lengre lunsjpause.

På denne tiden av året er det fortsatt lyse dager fra ca kl 06:00 til 21:30, så vi har god tid dersom vi ønsker å utforske mer enn planlagt.

Kompetansekrav

Som nevnt er det et krav at man har grunnleggende kurs i havkajakk og at man mestrer kamerat-redning og kan pakke egen kajakk for tur. Hvis man har meldt seg på, men er usikker på redningsteknikker og generell forberedelse bruker vi man andre padledager i fellesskap til å snakke om og øve på slikt.

Foto: Bulandet, Værlandet og Alden @Bernt Solheim

Transport

Vi planlegger tidlig avgang fra Bergen, noe som betyr at man må pakke bil med kajakk dagene før. For å være sikker på at man rekker fergen fra Askvoll er det hensiktsmessig å starte kl 07:30 fra Bergen. Fergen fra Askvoll går kl 11:50. Neste ferge går kl 15:30. Gi beskjed hvis du planlegger å ta fergen kl 15:30 eller senere. Turen fra Bergen til Værlandet vil ta ca 4.5 til 5 timer, og inkluderer også fergen fra Oppedal til Lavik.

Merk at fergen fra Værlandet på søndag går kl 16:15. Neste ferge går kl 20:40.

Mat

Vi lager felles middag fredag og lørdag. Dette handles inn av turlederne på forhånd og så deler vi på regningen i etterkant. Frokost og lunsj kjøper man inn og lager selv. Middag spiser vi i et selskapslokale kalt Pernillestaua. Siden vi bor på to forskjellige plasser må noen beregne å gå 350 meter til Pernillestaua.

Husk! Gi beskjed om allergier og intoleranser i forkant av turen.

Overnatting

Vi har tilgang på alle hyttene til Bulandsferie. Disse består av fem leiligheter og én hytte. I all hovedsak er det enkeltsenger og noen dobbeltsenger. Vi fordeler dette i forkant av turen når vi ser hvem som melder seg på, så tar vi en endelig beslutning når vi har snakket sammen på stedet.

Ustyr

Husk å ta med alt nødvendig utstyr. Dette gjelder selvsagt åre, kajakk, vest, spruttrekk, tørrdrakt, pakkeposer til mat, drikke og tørre klær etc. Ta gjerne med et godt sitte- eller liggeunderlag og vindsekk du kan beskytte deg mot vær og vind hvis det blir kaldt og vått når vi er på land. Det oppfordres også til å ta med hjelm og en ekstra åre. Turlederne tar med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Turledelse og sikkerhet

Turen ledes av aktivitetsledere som har turerfaring med gruppe og har gjennomført NPFs kursstige. Lederne er ikke profesjonelle i den forstand at turene utføres som frivillig og ikke som kommersiell guide. Turene utføres på grunnlag av gleden ved å ferdes i naturen og av å ta med andre på opplevelser.

Turene til klubben blir risikovurdert av turlederne samt kvalitetssikret av turprogram-ansvarlige i samråd med styret m.h.t. ulike krav til kompetanse og tiltak. Til tross for gjennomført risikovurdering og risikoreduserende tiltak finnes det alltid en restrisiko ved å ferdes i norsk natur.

Har du spørsmål til turlederne, ta kontakt! Følgende er turledere for denne turen:

  • Steinar Vagstad (lokal helt og aktivitetsleder hav)
  • Nina Haukedal Fraczak (aktivitetsleder hav)
  • Jon Haukedal Fraczak (aktivitetsleder hav)
  • Bernt Solheim (veileder hav)

Påmelding!

Illustrasjon: Norgeskart