Påmelding stenger fredag 24. mars 2023 00:00
Heroimage
Heroimage

Jubileumsseminar Norsk Stemmepedagogisk Forum

lør. 25. - søn. 26. mars 2023

Voksenåsen Music Academies

Finn billetter

Jubileums-seminar NSPF/EVTA 

 

TID:

 • 25. og 26. mars 2023

STED:

 • Voksenåsen Music Academies (Ullveien 4, 0791 Oslo)

Priser:

 •  2000.- (ikke medlemmer)
 • 1500.- (medlemmer)
 • 1000.- (studenter)

Overnatting på Voksenåsen hotell: (PS: Om du skal ha rom må du være tidlig ute! Overnatting kan ikke bestilles på denne siden, vennligst ta kontakt her:  livstove@gmail.com eller runeknoff@gmail.com)

 • Enkeltrom m middag 2040.- (Inkludert frokost og festmiddag)
 • Dobbeltrom m middag 1775.- (inkludert frokost og festmiddag)

Jubileumsmiddag:

 • Kun festmiddag: 595.- 
 • Kun lunch 295.- (inkluderer ikke dagpakke, kun lunch)

Workshops:

Lørdag: 

 • Anders Edenroth:

  Anders er kjent som en av stifterne av den verdensberømte og prisbelønte vokalgruppen "The Real Group", og han har turnert kloden rundt med dette ensemblet som også har over 20 plateutgivelser bak seg.I mars tar han med seg litt av «The Real group magic» til Voksenåsen, der han vil holde en masterclass for oss, og arbeide med vokalkvintetten Philomela Group – en gjeng profesjonelle musikere som fant hverandre på musikklinja ved Foss videregående skole i Oslo. Anders vil dele av sin unike erfaring med innstudering av vokalmusikk, og vi får se en virkelig mester i direksjon i arbeid. Enten du arbeider som dirigent, solistisk med sang, eller synger i ulike former for kor/ensembler vil du ha stort utbytte av et møte med Anders Edenroth! 


 • Prof. Bo Rosenkull: 

  Forelesning og masterclass med Bo Rosenkull i Laban/Malmgren-teknikken

   

  Bo er professor i sang, sangmetodikk og scenisk gestaltning ved henholdsvis Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og ved Høgskolan för scen och musik - «Artisten» - i Göteborg, der han underviser både opera- og musikkteaterstudenter. Bak seg har han selv en lang og rikholdig karriere som operasanger, med over 1500 forestillinger på Sveriges største scener. Bo er også leder for vår søsterorganisasjon i Sverige; «Svenska sång- och talpedagogförbundet».

   

  I 2021 ga han bo ut boka "Sjung igång", og for tida arbeider han med forskningsprosjektet «Understanding didactic strategies based on the Laban-Malmgren technique when developing the technical and musical proficiency of singers» som en del av sin doktorgrad. Det er med utgangspunkt i det sistnevnte arbeidet han vil forelese, og holde en masterclass med to unge sangere hos oss på Voksenåsen. Laban/Malmgren-teknikken, som er så særegen for utdanningene ved «Artisten» enten man studerer opera, musikkteater eller skuespillerfag, baserer seg på den svenske danseren og pedagogen Yat Malmgrens metode for karakterutvikling som videreutvikling av Rudolf Labans bevegelsesteori. Nå er det vår tur til å lære, og vi gleder oss!

   

  http://www.borosenkull.se/

  https://en.wikipedia.org/wiki/Yat_Malmgren

Søndag:

 • Idil Alpsoy og Naja Månson "SingingBody".

   

  Det blir ikke akkurat tungetale på Voksenåsen, men tunge står absolutt på menyen når Naja og Idil leder oss gjennom den praktiske workshop’en «SingingBody». Her er alle aktive deltakere, og du vil både få essensiell viten om fysiologi, og konkrete praktiske redskaper som har avgjørende effekt på instrument ditt. Sammen vil de to gjennom avspenning og trening, optimere vår bevissthet om egen tunge, og hvordan denne bevisstheten påvirker så vel tale – som sangstemmene våre. Vi får lære hvordan henholdsvis trening og bevisstgjøring motvirker stemmetretthet, tungerotspenninger, utydelig tekst, uhensiktsmessig vibrato mm., og ikke minst hvordan vi forbedrer støtten og optimaliserer stemmens egalitet og volum.

   

  Noen av oss hadde gleden av å oppleve Naja og Idils bidrag «Praktisk fysiologi for profesjonelle stemmebrukere» under vårt digitale medlemsmøte «Skandinavisk samarbeid i EVTA» i mars -22. Nå i gleder vi oss til å komme oss ut på gulvet sammen med resten av dere, og lære mer!